امیدم به خداست

۹ توصیه به مادران باردار برای تولد بچه های تیزهوش

1392/8/23 21:37
نویسنده : فرشته
1,917 بازدید
اشتراک گذاری
شاید باور نکنید اما حتی قبل از اینکه متوجه بارداری خود شوید و آزمایش بارداری بدهید، مغز کودک شما در حال شکل گیری است! لوله های عصبی و ساختمان هایی که برای رشد اعصاب و ستون نخاعی ضروری هستند، در هفته پنجم سیکل قاعدگی، پس از اینکه شما متوجه توقف قاعدگی تان شدید، شروع به شکل گیری می کنند....

سپس تکامل مغزی کودک به سرعت ادامه می یابد. به خاطر همین است که شما دراولین هفته های بارداری به شدت احساس خستگی می کنید. تا حالا به این فکر کرده اید که چگونه می توان از همان زمانی که جنین در شکم مادر است هوش او را افزایش داد؟ این نوشته، پاسخی است به همین سوال.

۱) مکمل روغن ماهی بخورید

اسیدهای چرب امگا ۳ حاوی DHA و AA هستند. حتما می پرسید اینها چه موادی هستند؟ این مواد در مغز سالم انسان فراوان هستند و از جمله اسیدهای چربی هستند که برای تکامل مغز در حال شکل گیری جنین ضروری اند. تحقیقات دانشمندان نشان می دهد دریافت مکمل اسیدچرب امگا۳ در دوران بارداری تاثیرات مثبتی در تکامل مغز کودکان دارد. در هفته های ۲۷ تا ۳۰ بارداری، زمانی که مغز به سرعت در حال رشد است، دریافت مکمل اسیدچرب امگا۳ تاثیر بسزایی در افزایش کارایی مغز او دارد، بنابراین باید سوخت بیشتری برای تکامل بهتر مغز به جنین برسد. طبق مطالعات محققان دانشگاه شیکاگو، کودکانی که مقدار مناسبی DHA و AA دریافت کرده اند دارای ضریب هوشی بالاتری بوده و از قدرت بینایی بهتری هم برخوردار هستند. روغن ماهی یکی از بهترین منابع امگا۳ است. دانه های برخی گیاهان مانند آفتاب گردان و کتان هم دارای امگا۳ فراوانی است. البته پزشکان با مصرف میزان زیادی از این مواد در دوران بارداری موافق نیستند. بهترین راه دریافت مکمل روغن ماهی است. می توانید از پزشک خود در مورد بهترین و ایمن ترین نوع آن سوال کنید.

۲) چکاپ ها را جدی بگیرید

خیلی بهتر است که قبل از اینکه تصمیم به بارداری بگیرید از سلامت کلی خود مطمئن شوید. با انجام یک آزمایش خون و ادرار می توانید متوجه شوید که در کجای طیف سلامتی هستید. بعد از بارداری هم حتما با مراجعه به پزشک از سلامت خود و جنین تان مطمئن شوید. گاهی آزمایش ادرار برای آگاهی از مسمومیت بارداری لازم است. مسمومیت بارداری درصورتی که مورد غفلت واقع شود می تواند سبب زایمان زودرس شود.. اگر به طور پیشرونده شکم تان بزرگ نشود، ممکن است علامتی از این باشد که جفت خون و مواد مغذی کافی به جنین نمی رساند و ممکن است شما در معرض خطر مسمومیت بارداری باشید. کودکانی که خیلی زودتر از موعد متولد می شوند ممکن است در خطر عوارض جدی مغزی باشند.

۳) برایش آواز بخوانید

محققان معتقدند که جنین در شکم مادرش هر آنچه در دنیای بیرون اتفاق می افتد را می شنود و همه اینها به نوعی روی مغزش تاثیر می گذارد. مطالعات نشان می دهد نوزادان به طرف صدای مادر برمی گردند و این نشان می دهد نه تنها آنها دنیای بیرون را می شنوند، بلکه بین صداهای غریبه و آشنا را هم تمایز قایل می شوند. حتی اگر برایش کتاب نخوانید و موسیقی نگذارید، وقتی او در رحم مادر لگد می زند و می چرخد، چیزهایی در مورد محیط اطرافش یاد می گیردو این برای فرآیند یادگیری ضروری است. همه این تجربه ها رشد و تماس سلول های مغزی را تحریک می کند و تماس سلو ل های مغزی یعنی آمادگی برای آموختن. پس سعی کنید پس از هفته ۲۰ بارداری کتاب های شکسپیر برایش بخوانید و سمفونی های موتزارت را برایش بگذارید تا حس شنوایی او تقویت شود. برایش آواز بخوانید و در پایان روز لالایی بخوانید. این کار هم به خودتان و هم به او آرامش می دهد.

۴) آرام و صبور باشید

بارداری دوران پراسترسی است. شاید ممکن باشد کارهای زیادی را در یک دوره کوتاه انجام دهید، بنابراین سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. زندگی بدون استرس نه تنها بارداری را راحت تر می کند بلکه برای کودک متولدنشده تان هم مفید است. گفته می شود، تولید هورمون های زیاد استرس در بدن مادر می تواند تاثیر منفی روی تکامل جنین داشته باشد. هورمون استرس با زایمان زودرس هم ارتباط دارد. حتی اگر شما تا زمان ترم کودک را در شکم خود داشته باشید، بین هورمون استرس و بارداری و اشکال در فرآیند یادگیری و توجه و اضطراب در کودک ارتباط وجود دارد.

۵) دور سیگار و الکل خط بکشید

اگر قبل از بارداری الکل و سیگار مصرف می کردید، وقتی خبر بارداری خود را می شنوید حتما باید نوشیدن الکل را کنار بگذارید و سیگارتان را هم ترک کنید. الکل قبل از اینکه کبد شما بتواند آن را از بین ببرد، از جفت عبور کرده و به جنین می رسد. کبد جنین شما هم هنوز آنقدر کارآمد نیست تا بتواند الکل را متابولیزه کند بنابراین دچار آسیب های جدی می شود. نوشیدن الکل علاوه بر اینکه جنین را در معرض خطر نشانگان الکل جنینی قرار می دهد بلکه می تواند سبب عقب افتادگی ذهنی و مشکلات یادگیری و رفتاری در جنین شود.

۶) رژیمی مناسب داشته باشید

بارداری زمانی برای رژیم گرفتن نیست. غذاهای سالم بخورید و رژیمی متعادل و متنوع انتخاب کنید که سرشار از پروتئین، غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزی باشد. گرسنگی به خود ندهید چرا که با این کار کودک خود را در معرض خطر تاخیر تکامل گفتاری و حرکتی و کاهش ضریب هوشی قرار داده اید.

۷) ویتامین ها را فراموش نکنید

مولتی ویتامین هایی که برایتان تجویز می شود سرشار از مواد مغذی و موادی است که جنین برای رشدونمو به آن احتیاج دارد. اسیدفولیک مهم ترین و بااهمیت ترین ماده برای تکامل مغزی جنین در حال رشد است چرا که این ماده خطر بیماری اسپانیا بیفیدا و سایر مشکلات عصبی را در کودک کاهش می دهد. همه زنان در دوران باروری باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک مصرف کنند تا مطمئن شوند که مقدار کافی از این ماده هنگام بارداری در بدنشان موجود است.

۸) زیر نظر پزشک تان ورزش کنید

ورزش استرس شما را کاهش می دهد. خطر مسمومیت بارداری که منجر به زایمان زودرس می شود هم با ورزش کردن کمتر می شود. طبق مطالعه محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزش، کودکان مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، مثلا یوگا انجام می دهند یا پیاده روی می کنند سیستم عصبی آنها بلافاصله بعد از زایمان سریع تر متکامل می شود. در سن ۵ سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان بالاتر است. پس وقتی باردارید حداقل ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید.

۹) دوش آب داغ نگیرید

تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد و دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سبب نقایص لوله عصبی می شود. بنابراین از دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید. در اوایل بارداری تب بالا با بروز مشکلاتی در تکامل سیستم عصبی جنین ارتباط دارد. بنابراین وقتی فردی دوش آب داغ هم می گیرد دمای بدنش بالا می رود. اگر دما بیش از ۸/۳۸ درجه بالا رود، می تواند چنین مشکلاتی را برای جنین ایجاد کند.

برگرفته شده از سايت چپق
YAS YAS
2012-09-19, 04:31 PM

- قبل از بارداري :
خوردن سيب،به ،گلابي (پدر بيشتر )،انار ،نيم ساعت قبل از صبحانه و به صورت ناشتا، در زيبايي موثر است
همچننين معجون شير ،گردو و خرما تاثير زيادي بر زيبايي دارد
مغز بادام و مغز تخمه خربزه قواي جنسي مرد را تقويت و بر زيبايي فرزند موثر است

- دوران بارداري :
ختم قران
سوره يوسف
سوره يس
سوره محمد
سوره والعصر (برا ي صبور شدن بچه )

خواص يه سري از سوره‌هاي قرآن:
آل عمران: سهولت زايمان
ابراهيم: جلوگيري از گريه و و حشت كودك - گرفته شدن از شير مادر - رفع ناراحتي كودكان
حجر: ازدياد شير زنان
اسراء: به سخن آمدن كودك
مريم: به دست آوردن ثروت و فرزند
ياسين: ازدياد شير در زنان
جاثيه: نگهدار كودك خواهد بود
احقاف: سالم ماندن در برابر بيماري‌هاي كودكانه - آرامش يافتن از زمان كودكي
حجرات: فزوني يافتن شير مادر
ق: ازدياد شير مادر
ذاريات: سهولت زايمان
قلم: حفظ جنين - هوش و حافظه‌ي كودك
انشقاق: آسان شدن زايمان
بروج: گرفتن از شير بر كودك آسان شدن
غاشيه: آرام شدن گريه نوزاد
فجر:‌فرزند پسر
بلد: در امان ماندن كودك از بيماري - در امان بودن گريه كودك - دفع درد بيني در كودك
بينه: سود بخشيدن به زن باردار
فلق: در امان بودن از بيماري كودك
ناس: در امان بودن از بيماري كودك)


سيب سرخ (سوره يوسف به سيب خوانده شود به خصوص در ماه 8 )
گلابي (صبح ناشتا )
انار(بعضي ها گفتن انار بچه رو تيره مي كنه !!!)
رب انار
(دادن چند قطره آب انار شيرين سبب خوش صدا شدن نوزاد مي شود )
به
هلو
خربزه
پيازچه
انگور
سبزيجات
آناناس (صداي بچه را قشنگ مي كنه )
پرتقال (قد بچه را بلند مي كنه )
روغن زيتون (روزي يك قاشق )(پوست بچه را روشن مي كند)
خرما (براي آرام و صبور بودن )
رازيانه و باديان (براي داشتن نوزادي با چشمان زيبا )
عرق كاسني (در صورت در دسترس نبودن گرفتن ريشه ي كاسني و كوبيدنش و خوردنش با عسل)
انواع مربا به خصوص مرباي شقاقل (در استخوان بندي جنين موثر است )
شنبليله خام يا پخته (جنين را گيسو بلند و پر مو مي كند )


كلا ويتامين cو e
چيزايي كه براي كبد خوب هستن (روغن زيتون،روغن ماهي ،كره ،خيار ،كاهو ،كاسني ،كنگر ،هويج ،شير خشت ، زرشك ،گزانگبين ،عناب ،نعناع )
غذا هاي تازه

اشعه آفتاب (براي داشتن موي مشكي )
.................................................. .................................................. .........................

- موارد موثر در هوش :

كندر (سه ماه اول )
مويز
قاووت
كنجد
.................................................. .................................................. .........................

- موارد منع شده :

تند غذا خوردن ( موجب ايجاد لك هاي صورت در مادر و فرزند )
غذا هاي مونده رنگ بچه را تيره مي كند
فلفل
ادويه هاي تند مانند خردل ،دارچين ،نعناع به صورت زياد
خيارشور
سوسيس و كالباس
انواع سس ها
نوشابه
كنسرو ها
چاي و قهوه
سركه
مصرف زياد گوجه فرنگي (سبب ناقص الخلقه شدن ميشود)
مصرف زياد سيب زميني (سبب پيدايش "اسپينا بيفيدا " ميشود )
مصرف زياد نمك (بخصوص در سه ماه آخر )
مصرف زياد شيريني هاي خامه دار
مصرف زياد حبوبات (بچه را كودن مي كند )
مصرف زياد ويتامين A وK مضر است
.................................................. .................................................. .........................

- اين موارد كم مصرف شوند :
زعفران
جعفري
غوره
آبغوره
مارچوبه
انسيون
زيره

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)